Parola archívum
Nyomtatóbarát változat
A cikk linkjének elküldése e-mailben
Cím:
Garzonok gyermekes fiataloknak
Szerző:
Sorozatcím:
Rovat:
Folyóirat:
Parola
Állomány:
Év:
1994
Szám:
2
Oldalszám:
14. p.
A cikkben lévő
Nevek:
Intézmények:
Ifjúságért Egyesület
Települések:
Pécs
Tárgyszavak:
városi szociális munka, ifjúsági lakóközösség
Megjegyzés:
Annotáció:

garzon.txt

Garzonok gyermekes fiataloknak
Fizetniük, tanulniuk, dolgozniuk kell

Két héten belül újabb négy garzonlakást adnak át Pécsett szorult helyzetben lévő fiataloknak. Az első ilyen ifjúsági lakóközösségi épületbe - a Major utcaiba - tavaly költöztek be gyermeküket egyedül nevelő anyák, illetve minden támasz nélküli fiatal házaspárok. Pillanatnyilag hat család lakik itt.
Júniusban további négy családnak - elsősorban gyermekes fiatal házasoknak, élettársaknak, illetve gyermeküket egyedül nevelő anyáknak biztosít ideiglenesen otthont az Ifjúságért Egyesület. Egy holland alapítvány, a népjóléti tárca és a Soros Alapítvány támogatásával, 7,9 millió forintért építették fel a Debreczeni Márton u. 27. sz. alatt a második

épületet. A telket a Pécsi Önkormányzat adta. A kétszintes épület lakásaiban a földszinten van a főzőfülke, a nappali és a zuhanyozó, az emeleten a hálószoba. A berendezésről a leendő lakóknak kell gondoskodniuk.
A leendő lakókat ezúttal is pályázattal választják ki. A jelentkezésnek egy rövid bemutatkozást, a jelenlegi szociális körülményeik és a jövőre vonatkozó elképzeléseik leírását kell tartalmazni, illetve a címet, ahol elérhetőek. A pályázatok beadási határideje: június 5. A cím: Ifjúságért Egyesület, Pécs, Mária u. 1. 7621. Akik be akarnak kerülni, azoknak vállaniuk kell, hogy rendszeresen fizetik a rezsi költségeket, a beköltözés

utáni harmadik félévtől a hasonló kategóriájú albérletek díjának 50 százalékát, a negyedik félévtől pedig a teljes árat. Meg azt is, hogy együttműködnek az egyesület szakembereivel annak érdekében, hogy először közösen, később saját maguk oldják meg a problémáikat.
Ez az, amiben a pécsi program országosan egyedülálló. Ugyanis a közelben lévő volt pécsbányatelepi iskolát felújítják, népfőiskola lesz belőle, ahol tanfolyamokat szerveznek, illetve a földszinten foglalkoztató helyiségeket alakítanak ki. Így akarnak segíteni azoknak a fiataloknak, akik főként rajtuk kívülálló okok miatt nem tudnak egyedül boldogulni.
T.É.

Parola archívum